VEHO VCC-005 NO PROOF NO GLORY HD MINI 8GB + КЕЙС

  • Производител: VEHO
  • Код на продукта: VEHO VCC-005 NO PROOF NO GLORY HD MINI 8GB + КЕЙС
  • Наличност: В наличност

Специално издание на екстремна камера Muvi HD "No Proof No Glory"

Full HD 1080p записване на висока резолюция
30 кадъра в секунда на 1080 или 60 кадъра в секунда на 720
5 - мегапиксела CMOS обектив
Безжично дистанционно управление
Водоустойчив калъф - до 60 метра дълбочина
Ултра широк ъгъл - до 170 градуса зрително поле
1.5" цветен LCD екран за възпроизвеждане
Доставя се с 8 GB microSD карта
Режим "Забавен каданс"
Снабдена с литиево-йонна батерия - 1400mAh - до 3 часа време за запис

Универсален набор за закрепване (включен)

Универсален набор за закрепване към каска (включен)
Универсален залепващ набор за закрепване "3M" (включен)
Функция записване на Дата / час
USB кабел за зареждане
HDMI Port с изход за TV
Тегло 81 грама
Размери височина 80 мм, дължина 47мм, дебелина 19мм
Готов за употреба веднага като се извади от кутията.
Включва "C-Protex" водоустойчив калъф и защитна закопчалка

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ

ЕКСТРЕМНА КАМЕРА VEHO MUVI HD VCC-005

Пускане в действие

Зареждане на камера Muvi HD                                                                                                                                                                                                                    Преди да използвате камерата проверете дали е добре заредена.Заредете вашата камера като я свържете чрез USB кабел с вашия компютър. Докато се зарежда червения LED индикатор ще мига бавно. Когато камерата се зареди червения индикатор ще спре да мига и ще свети постоянно и на TFT екрана ще се появи икона.

Форматиране на микро SD карта

Използвайте само високо скоростни SD карти и ги форматирайте в Muvi HDпреди използване. Ако микро SD картата е използвана в друго устройство преформатирайте я преди използване.

Настройка на дата и час                                                                                                                                                                                                                               Включете камерата с копчето отляво. Натиснете М за да влезете в менюто. Използвайте бутон за движение вдясно и след това минус докато достигнете да Time/Date, тогава натиснете ОК. Текущите числа за смяна светят в жълто. Със стрелките ляво и дясно се движите по числата, натискате ОК и след това числото става червено. Тогава с плюс и минус нагласявате това което е необходимо. И накрая натискате ОК. Натискате М и излизате от менюто.

Настройки на камерата

За да извикате менюто за настройки натиснете бутон М. С бутоните ляво и дясно и плюс и минус се движите по менюто и натискате ОК за да потвърдите съответния курсор.

Beep – за включване и изключване на звука

Self timer LED – включване и изключване на челния LED индикатор

Time display – включване и изключване на визуализацията на датата и часа

Loop record – включване към незаписани файлове и при препълнена памет

Auto standby – изключване при липса на активност за 2мин., 5 мин., 10 мин., или изключване.

TV standart – избиране на NTSC или PAL, като преди това изключим  AV кабела.

Format – форматиране на SD картата и камерата. Форматирането ще изтрие всички файлове включително и защитените.

Default – възстановяване на заводските настройки

Langage – избиране на език

Frequency – настройте честотата, 50 Hz или 60 Hz в зависимост от държавата в който живеете

Exposure – настройте експозицията: автоматично, средно центрирана или петно.

Видео настройки

За да видите менюто за видео настройки натиснете М. След това натиснете ОК. И след това с курсорите изберете това което искате. За потвърждение отново се натиска ОК.

Resolution – изберете между: 1080 при 30 кадъра, 960 при 30 кадъра, 720 при 60 кадъра, 720 при 30 кадъра, WVGA при 30 кадъра.

Bit rate – изберете между 16 Mbit/s или 6 Mbit/s при резолюция 1080, или между 8 Mbit/s или 4Mbit/s при другите резолюции

Capture mode – начин на снимане, изберете между снимане видео и аудио или само аудио.

Снимане на видео с ръчно управление

Включете камерата и изберете Off на копчето VOX. Натиснете бутона Record за да започнете запис, червения индикатор ще изгасне и зеления индикатор ще започне да мига. Сега камерата записва. За да спрете записа натиснете бутона Record и видеото ще бъде запазено във формат MOV. По време на запис на екрана се появяват иконки, които показват, че записвате, видео резолюция, заряд на батерия, капацитет на SD карта, време на запис и фокус.

Zoom – за да настроите Zoom по време на запис използвайте плюс и минус. Zoom не е възможен при резолюция 1080 и 960.

Видео при звуково активиране

Включете камерата и изберете ON на бутона VOX. Камерата ще започне да записва при външен звук по-голям от 65 децибела. Червения индикатор ще загасне, а зеления ще започне да мига. Камерата ще спре да записва ако външния шум остане под 65 децибела за две минути. Камерата ще започне да снима отново когато звукът стане над 65 децибела. За да изключите камерата първо изключете от VOX копчето, така файлът ще бъде съхранен. При ниска батерия или при пълна SD карта, камерата ще запише файла.

Гледане на файлове екрана на камерата

Включете камерата. Натиснете бутона Playback отдясно. На екрана ще видите Playback. Натиснете ОК. И след това натиснете минус и ще видите всички файлове които сте направили. Натиснете М и можете да изтриете или да защитите файловете.

Delite – ще изтрие съответния файл.

Delite all – ще изтрие всички аудио и видео файлове които но са защитени

Protect – заключете файловете за да ги защитите. Ще се появи иконка с катинар в левия горен ъгъл на всеки защитен файл, повторете тази операция за да премахнете защитата. Защитените файлове могат да бъдат изтрити само при форматиране на SD картата.

Когато гледате видео файлове можете да извършвате следните операции: с плюс – увеличение на звука, с минус намаляване на звука,  стрелка отляво едно натискане – намаляване на скоростта с 1/4, две натискания намаляване на скоростта 2 пъти, стрелка отдясно едно натискане увеличение на скоростта с 1/4 , две натискания увеличение на скоростта 2 пъти, натискане бутона горе дясно – пауза, след натискане на ОК се връщате в основно положение.

Фотоапарат

Вие може да използвате вашата камера като фотоапарат и да правите HD снимки. Първо изберете желаната резолюция. Натиснете бутона М, след това бутона дясна стрелка и избирате, camera,  след това избирате, resolution, и натискате ОК. Има три резолюции: 3М /2048х1536/, 5М /25601920/, 8М /3200х2400/

Единични снимки

1.Натиснете М за да влезете в менюто, след това дясна стрелка.

2.Изберете Single shot, след това ОК и след това излезте от менюто.

3.В “preview mode’ натиснете ОК за да направите снимката

4.Ще чуете звуков клик когато снимката е направена успешно и червения индикатор ще светне един път.

Тройни снимки

1.Натиснете М за да влезете в менюто и с дясна стрелка с курсора във фотоапарат

2.Изберете Treble shot и натиснете ОК, и след това излезте от менюто.

3. При включена камера натиснете ОК и ще имате три снимки в бърза сесия.

4.Ще чуете три звукови клика когато всяка снимка се е записала успешно.

Продължителни снимки

1.Натиснете М за да влезете в менюто и с дясна стрелка с курсора във фотоапарат

2.Изберете опцията Continious и натиснете ОК. Изберете 0, 2, 3, 5, 10, 20, 30, 60 и натиснете ОК.                                                                                                       3.При включена камера натиснете ОК за да направите снимки в избрания интервал.

4.Вие ще видите брояч долу на екрана и ще чуете клик когато се е запомнила успешно снимка и червения индикатор ще светне веднъж.

5.За да спрете да снемате натиснете ОК бутон между два интервала.

Старта на снимки отложен във времето

Натиснете бутон М за да извикате менюто, след това с курсора изберете Self-timer и натиснете ОК за да изберете 5 секунди или 10 секунди. Натиснете М за да излезете от менюто. Натиснете ОК и камерата ще стартира таймера и снимките ще започнат след избраното време.

Преглед на снимки

Натиснете Playback бутона, изберете Capture и натиснете ОК. Натиснете минус и ще видите снимките, с бутоните избирате желаната снимка и натискате ОК за да я видите. Когато видите снимките можете да натискате следните бутони за извършване на операции: плюс – включване Zoom, минус – преглед на снимките или изключване на Zoom, лява стрелка – избиране на лява снимка, дясна стрелка – избиране на дясна снимка, натиснете Playback за излизане от менюто за снимки.

Когато сте избрали снимка и натиснете бутона М може да изпълните следните операции:

Delete – ще изтриете избраната снимка, Delete all – ще изтриете всички снимки които не са защитени, Protect – заключете снимките за да ги защитите. Иконка с катинар ще се появи в горния ляв ъгъл за всеки защитен файл, повторете тази операция за да премахнете защитата. Защитените файлове могат да бъдат изтрити само чрез реформатиране на SD картата, Auto play – ще показва снимките една след друга, DPOF – когато видите снимка и изберете М и след това DFOP ще се появи иконка за принтиране в горния ляв ъгъл.

Принтиране на снимки

DPOF /цифров формат за принтиране/ позволява снимките от микро SD картата да се принтират заедно с информация за броя на копията. Поставете микро SD картата в DPOF принтер и разпечатете снимките.

Записване на глас

За да използвате вашата камера да записва само глас натиснете М, изберете Capture mode и натиснете ОК. Натиснете стрелките да изберете иконка микрофон, след това ОК и след това М за да излезете от менюто. Натиснете бутона за запис, червения индикатор ще спре да свети а зеления ще започне да мига и иконката за запис на звук ще се появина екрана.

Прослушване на записа

За да чуете вашия звуков запис първо натискате playback, след това минус и използвайте стрелките за ляво и дясно и натиснете ОК. Когато слушате може да използвате плюс и минус за настройка на силата на звука и playback за пауза или пускане на записа.

Други функции

Изключване на LCD екрана

За да изключите LCD екрана натиснете и задръжте бутона за запис. За да включите отново екрана натиснете и задръжте отново бутона. Трябва да знаете, че когато екрана е изключен всички други функции не са възможни. Ако обаче искате да записвате при изключен екран, трябва първо да започнете запис и след това да изключите екрана. За да спрете записа трябва първо да включите екрана и след това да натиснете бутона за запис за да изключите записа.

Заключване на бутоните на гърба на камерата

За да заключите бутоните на гърба на камерата натиснете ОК и задръжте за около 5 секунди. Всички бутони ще светнат едновременно. Това означава, че те са заключени. За да се отключат натиснете ОК докато бутоните светнат пак. Тогава те вече са отключени.

Дистанционно

Доставеното дистанционно позволява вашата камера да бъде командвана дистанционно.

Инсталиране: На гърба на дистанционното се залепва велкро лепенка, освен това има и щипка, която е удобна за закачане.

Ссързване на камерата Muvi HD с дистанционното

Следвайте стъпките за да свържете дистанционното с камерата Muvi HD. Започнете с Камерата  Muvi HD когато е изключена. Натиснете и задръжте бутона ОК, след това включете камерата и накрая натиснете пак ОК. След това натиснете бутона запис и после бутона стоп на дистанционното. Дистанционното действа до 5 метра.

Смяна на батерията на дистанционното

Дистанционното на камера Muvi HD има сменяема батерия 3V CR2032. За да смените батерията трябва да развиете четирите винтчета на гърба на дистанционното, махнете гърба и извадете батерията. Когато слагате новата батерия бъдете сигурни, че поставяте батерията с плюса нагоре. Внимавайте също така да не размествате гумата когато монтирате гърба на дистанционното.

Използване на USB кабел

Прехвърлете вашите видео клипове и снимки от камерата Muvi HD на вашия компютър чрез USB кабела. Използвайте вашия предпочитан медия плейър на вашия компютър за да гледате вашите клипове.

HDMI кабел и AV кабел

Използвайте HDMI кабела за да свържете камерата с телевизор или монитор с HDMI вход. След свързването на камерата с монитор чрез HDMI кабел изберете входа на монитора за да може да видите картината.

Четец на карти

Вие можете да използвате четец на карти той е съвместим с микро SD картата. Извадете SD картата от камерата, поставете я в четеца на карти и прехвърлете данните.

Спецификации

Пиксели                                                     - 5 Мега пиксела  Цветен CMOS

Ъгъл на виждане                                      - 170 градуса

Минимум осветеност                                - 1 лукс

Капацитет на батерията                           - 1400 Mah

Време за използване на батерията         - 3 часа

Цифров Zoom                                            - 3х / при 720р резолюция/

Резолюция                                                 - 1080р

Кадри статус                                              - 30 кадъра/сек.,  при 1080р или 720р

                                                                    - 60 кадъра/сек.,  при 960р, 720р или WVGA

Дистанционно                                            - 5 метра

Екран                                                          -1,5 инча LCD цветен

Камера ISO                                               - 400 ISO

Фокус минимум                                         - 2,5 см

Фокус максимум                                        - безкрайност

Водоустойчив кейс                                   - 60 метра

Крепежи                                                     -  5 броя в комплекта                                                                                                                                                  Тегло                                                           - 81 грама

Информация за одобрена безопасност

Вашата камера VEHO MUVI ATOM отговаря на изискванията на FCC и CE и има FCC и CE сертификати.

Камерата е оторизирана да носи FCC и CE марки.

Този продукт е тестван и е установено, че отговаря на условията за клас B цифрови устройства според част 15 на FCC правилата. Тези условия са замислени да предвиждат защита против интерференция в жилищна инсталация.

Този продукт се съобразява със стандарта включен в директивата за нисковолтови устройства73/23/EEC, директивата EMC 89/336/EEC и директивата R&TTE 1999/5/EC. Продуктът е преминал тестове на съответните власти и е оторизиран да носи CE марка.